Veel gestelde vragen van Gastouders

Jazeker, Uw moeder kan ook gastouder worden, zolang zij niet op hetzelfde adres als u staat ingeschreven. Zij dient evenals alle andere gastouders aan bepaalde wettelijke eisen te voldoen.
Kijk op de Rijksoverheid site aan welke eisen de oma, gastvrouw moet voldoen.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang/vraag-en-antwoord/gastouder-worden
Ja in principe wel, u kunt de uren schrijven tot het tijdstip dat het kindje eigenlijk opgevangen zou worden, zoals van tevoren afgesproken was . Probeer er wel altijd in goed overleg samen uit te komen
Dit is per geval verschillend en dus moeilijk zo aan te geven, omdat elke situatie anders is vanwege het “matchen” van vraag en aanbod. Bovendien moet men meestal eerst door de gemeente ingeschreven worden en door de GGD bezocht worden en goedgekeurd zijn.
Als een kind of baby ziek is kan het niet altijd naar de gastouder. De gastouder heeft niet altijd
voldoende ruimte en mogelijkheden om een ziek kind de zorg en aandacht te geven die het nodig heeft. De gastouder zal iedere situatie individueel bekijken en aangeven wat haar mogelijkheden zijn om een ziek kind op te vangen. Voor de start van de opvang kan men het beste duidelijke afspraken maken met de ouder/verzorger over het opvangen van een ziek kind.
De mensen die kiezen voor onze opvang zijn vaak mensen die onregelmatig werken. mensen die werken in de zorg, bij de politie, in de horeca, maar ook mensen met een kantoorbaan of werkzaam in industrie of technische vakken zijn bij ons klant.
Wat wel zeer apart is dat wij al enkele jaren diverse ouders als klant hebben die zelf in een kinderdagverblijf werken, maar hun eigen kind toch liever naar een gastouder brengen.
Tevens is opmerkelijk dat sinds we in 2014 begonnen zijn met de uk en puk methode er een aantal mensen uit het onderwijs bij ons klant geworden zijn.