Covid regels

* Houd u alstublieft aan de regels die gelden bij onze gastouders!

2/6/2021

Covid-19 nieuws en de maatregelen die gelden voor de kinderopvang: informatie voor ouders/verzorgers.

We gaan de goede kant op het aantal, besmettingen neemt af , aardig wat mensen zijn al gevacineerd, maar we zijn er nog niet helemaal dus:

De regels die helaas nog even blijven gelden:

Breng en haal uw kind(eren) en of baby in je eentje op. Houd minimaal de 1,5 a 2 meter afstand aan tot de gastouder. Blijf niet langer op de opvanglocatie dan strikt noodzakelijk is. Dringend verzoek aan alle ouders en andere bezoekers van de opvanglocatie  om een mondneuskapje te dragen wanneer u de locatie betreedt. Als iemand in het huishouden van het kind naast milde coronaklachten ook koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten heeft, houdt het kind dan thuis en waarschuw de des betrffende gastouder/oppas aan huis.

Voor de meest actuele info vanuit de overheid kijk dan op:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/ouders

AMSTERDAM - Bijna 5000 huishoudens kunnen binnenkort de kosten van de kinderopvang vergoed krijgen voor de periode dat de kinderopvang vanwege de coronalockdown gesloten was. De overheid heeft voor die compensatie in totaal €17,5 miljoen gereserveerd.

Deze tijdelijke tegemoetkoming in die opvangkosten is bedoeld voor ouders die geen kinderopvangtoeslag krijgen omdat niet allebei de ouders werken, maar wel de facturen moesten doorbetalen toen de kinderopvang gesloten was. De betalingen moesten toen doorgaan om te voorkomen dat kinderopvangorganisaties financieel in grote problemen zouden komen.

Meldpunt Ouders betaalden wel voor een dienst die niet werd geleverd. Belangenorganisatie BOinK richtte voor deze ouders april vorig jaar een meldpunt op en drong bij de overheid aan op een vergoeding voor deze groep.

De vergoeding geldt voor gastouderopvang, buitenschoolse opvang en kinderdagopvang in de maanden dat vorig jaar en dit jaar die opvang vanwege corona gesloten moest worden. Geschat wordt dat het in totaal om een opvangvergoeding van zo’n 8000 kinderen gaat.

De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal kinderen, het aantal opvanguren en het maximumtarief dat geldt voor de soort opvang. Die maximumtarieven liggen ongeveer tussen de €6 en €8,50 euro. Ouders van wie een kind bijvoorbeeld vorig jaar 100 uur op de dagopvang was en 60 uur op de buitenschoolse opvang, krijgen €1239 vergoed.

De aanvragen en de uitbetalingen lopen via de Sociale Verzekeringsbank en kunnen tussen 15 mei en 15 juli worden ingediend.

Vragen over kinderopvang Vragen aan de Belastingdienst? Vragen kunt u ook stellen bij de BelastingTelefoon (0800-0543).

Vragen over de vergoeding? Kijk dan op www.svb.nl/opvang voor meer informatie. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de SVB (088 949 40 20).

Bekijk ook:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders

Met vriendelijke groet,

Cynthia van Leeuwen

Kinderopvang via Steentje

Adres:  Kantoor en de thuiscrèche:

Spoorlaan 167

4872XM Etten-Leur

www.076-kinderopvang.nl